Mikrofon Tutma Teknikleri
- hayatvemuzik
- 5 Ara 2015
- 2 dakikada okunur

Bu Yazımızda Mikrofon Tutma Tekniklerini Sizler İçin Sıraladık.
Şarkı söylerken mikrofon kullanmak çok önemlidir. Eğer şarkıda tizleşmeniz ve aynı zamanda sesinizi kuvvetli kullanmanız gereken bir yerde mikrofonu dudaklarınıza yapıştırırsanız sadece koca bir gürültüyle karşılaşırsınız ve uzun süreler çıkarmaya çalıştığınız o ses bir anda size zarar verici bir hale dönüşür.
1-Mikrofonla şarkı söylerken mikrofona hiçbirzaman çok yakın olmayın ve tesisatta ses ayarınız yapılırken de sakın mikrofonu dudaklarınıza yakın bir şekilde tutmayın. Mikrofonu dudaklarınıza yapıştırmayın. Mutlaka arada 3-5 parmak civarı bir mesafe olsun. Bu şekilde belli harflerın (sert ünsüzler) ve güçlü seslerin patlamasını engellemiş olursunuz ve daha rahat şarkı söylersiniz.
2-Mikrofonla şarkı söylerken sesinizi göstermekten korkmayın. Yapacağınız tüm özel gırtlak ve ses hareketleri veya nameleri mikrofonu üç parmak mesafeden uzaklaştırmadan yapın.
Yoksa bu sesler duyulmayacaktır. Kalın sesleri duyurmakta zorluk çekiyorsanız. En fazla iki parmağa kadar mikrofonu yaklaştırabilirsiniz. Şu asla unutulmamalıdır ki iyi eğitim almış bir ses için kalın sesleri iyi duyuramama gibi bir sorun olmayacaktır. Kuvvetli sesleri verirken ise beş parmak mesafeye kadar mikrofonu uzaklaştırın. Tabii bu söylenenler. İyi bir ses ayarının yapıldığı yerlerde başarılı sonuç verecektir.
3-Mikrofonda şarkı söylerken; mikrofonu ses alan ön yuvarlak bölümü ağzınıza paralel olarak gelecek şekilde tutmaya dikkat edin bu sayede daha iyi ve daha fazla ses alacaktır. Eğer mikrofonu hareket ettiriyorsanız aynı dik mesafeyi koruyarak baş ve ağzınızı da aynı yönde paralellik bozulmayacak şekilde bir konumla hareket ettirin.
4-Ses ayarlarının iyi yapılmadığı bir yerde sahne almayın. Bu sesiniz için hiç sağlıklı olmayacaktır. Çabuk yorulma ve ses hastalıklarına yakalanmanızı mikrofon geciktirmez ve engellemez. Eğer yine de böyle bir yerde sahne almak zorundaysanız yine de ses ayarlarını bu şekilde yaptırmanızı öneririz. Hiçbir şekilde sesiniz ne çok önde, yüksek ne de çok geride, düşük seviyede duyulmamalıdır.
Commenti